Atelier Micul Arheolog

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Str. Tighina Nr.49 Etaj II Oficiu 202: 17 noiembrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

M. +373 79 11 86 08

nouaacropola.md@gmail.com

Eşti pasionat de arheologie, istorie, pictură, vechi culturi și civilizații? Visezi că eşti un mic arheolog, istoric, pictor restaurator, dar nu ai „instrumentele” necesare să descoperi şi să știi ce este un sit arheologic sau o reprezentare arheologică? 

Atunci vino la atelierul MICUL ARHEOLOG, care face parte din proiect cultural-educativ „Prietenii Arheologiei și ai Vechilor Culturi și Civilizații”, din cadrul Asociației culturale Noua Acropolă, din Chișinău, să înveţi, într-o manieră ludică și deosebită, tehnici de cercetare arheologică pentru a „descoperi comori”! 

Sămbătă, 17 noiembrie, ora 10:00 – 13:00, vă așteptăm la Atelierul MICUL ARHEOLOG, partea a II-a, dedicat copiilor cu vârsta 7-16 ani, la sediul asociației, str. Tighina, nr 49, etajul II, oficiul 202, Chișinău. Participarea este gratuită, dar este posibilă numai pe bază de înscriere prealabilă la tel./wtahsapp/viber: 079118608 (Irina Ivăncescu). În cazul în care participanții doresc să păstreze reproducerea arheologică reconstituită, în fiecare modul al atelierului MICUL ARHEOLOG, se va achita doar contravaloarea reproducerii arheolgice. Menționăm că toate reproducerile arheologice care vor fi utilizate în cadrul atelierului de creație MICUL ARHEOLOG, sunt realizate de membrii Asociației culturale Noua Acropolă din Chișinău, în cadrul Atelierului Atena de reproduceri arheologice al asociației, și constituie o modalitate de susținere economică a activităților culturale ale Asociației culturale Noua Acropolă din Chișinău, în Republica Moldova.

La final, copii vor primi diplome de participare, în studiul arheologiei și al vechilor culturi și civilizații!

Acest eveniment este invitaţia lansată de membrii voluntari ai Asociației culturale Noua Acropolă, din Chișinău, tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani, care pot participa la aceste activităţi în perioada 3 noiembrie – 22 decembrie 2018. 

***

Astfel, Asociația culturală Noua Acropolă, iniţiază, în premieră la Chișinău, proiectul cultural-educativ „Prietenii Artei, Arheologiei și ai Vechilor Culturi și Civilizații”, în cadrul căruia se vor derula ateliere creative ce vor iniţia copii, tineri și adulți, în tainele arheologiei, istoriei, picturii și ale vechilor culturi și civilizații.

Structura proiectului:
- Primul modul: 3 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG I (7-16 ani)
- Modul II: 10 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 – Importanța aspectelor practice ale artei și RECONSTITUIREA ARHEOLOGICĂ (tineri +18 ani și adulți)
- Modulul III: 17 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG II (7-16 ani)
- Modulul IV: 1 decembrie, ora 10:00 – 13:00 Importanța aspectelor practice ale artei și RECONSTITUIREA ARHEOLOGICĂ (tineri +18 ani și adulți)
- Modulul V: 15 decembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG III (7-16 ani)
- Modulul VI: 22 decembrie, ora 10:00 – 13:00 Importanța aspectelor practice ale artei și RECONSTITUIREA ARHEOLOGICĂ (tineri +18 ani și adulți).

Fiecare modul va avea o tematică principală prin intermediul cărora participanții se vor familiariza cu arheologia, cu diverse culturi și civilizații, dar și cu reproduceri arheologice realizate manual de membrii voluntari ai Asociației culturale Noua Acropolă din Chișinău. 

De asemenea, doritorii le vor putea nu doar ține în mână și cerceta aceste reproduceri arheologice, dar și reconstitui prin pictură, pe baza unor modele de pictură și cataloage arheologice.

În acest mod, cei prezenți la aceste activități, alături de specialiștii din cadrul asociației vor învăța:
- cum se identifică un sit arheologic, 
- cum se trasează o secțiune arheologică, 
- cum se folosesc instrumentele specifice unui șantier arheologic (şpaclu, ruletă, perie, busolă), 
- cum se curăță şi cum s-au descoperit anumite reproduceri arheologice 
- cum să reconstituie pictura unei reproduceri arheologice.

Vă așteptăm!