Calităţi masculine pentru vremuri dificile

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Online Skype: 19 iunie 2020

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

M. +373 79 11 86 08

nouaacropola.md@gmail.com

Când? 19 iunie, ora 19.00-20.30, (online prin skype, pe un grup special creat pentru acest eveniment)

Locuri disponibile? Numărul de ascultători este limitat la 10, pentru a putea fiecare dintre cei prezenţi să se exprime în timpul rezervat evenimentului.

Condiţii de participare? Acces la aplicaţia skype(de pe calculator sau telefon), cameră şi microfon.

Pentru înscriere completaţi formularul: https://forms.gle/MVCymphCcYBACF7E9

Discuţia filosofică include:

- posibilitatea de autoanaliză şi cunoaştere de sine prin intermediul filosofiei practice;

- principalele tipuri de caracter masculin: războinicul, iubitorul, magicianul, regele;

- aspectele pozitive şi negative ale fiecărui tip de caracter masculin;

- calităţile masculine de succes pentru vremurilor actuale, conform celor patru tipuri de caractere masculine mai importante;

- identificarea arhetipurilor care pot ajuta la îndeplinirea mai eficientă a responsabilităţilor;

Din sumar:

Conform referinţelor autorilor Robert Moore, Douglas Gillette, în cartea ”King, Warrior, Magician, Lover: Rediscovering the Archetypes of the Mature Masculine ”, descoperim patru tipuri de arhetipuri masculine:

  1. Arhetipul Războinicului – În ciuda faptului că în general se consideră războinic doar cel care participă la un război, sau care manifestă acte de violenţă, autorii mai sus menţionaţi, precum şi filosofía indiană, confucianistă, stoică, pitagoreică sau greacă, relevă că un luptător nu are neapărat nevoie de astfel de acte, pentru a fi declarat „războinic”. Din contră, actele de non-violenţă arată aceeaşi luptă, doar că o luptă mult mai importantă şi cuceritoare, cea interioară. Totodată, un războinic este guvernat în special de stăpânire de sine şi de folosirea voinţei din liberă alegere pentru a stâpăni lumea din jur, în mod înţelept.
  2. Arhetipul Iubitorului - Este vorba despre cel ce trăiește cu adevărat emoțiile în larga sa gamă și profunzime, îndiferent dacă e bucurie sau durere. Ştie să râdă şi să plângă. Nu fuge de emoţiile sale şi le trăieşte cu autenticitate, îmbrățișând cu responsabilitate rolul de ”pater”.  
  3. Arhetipul Magicianului –  Îi este caracteristică o curiozitate înnăscută, de aceea se angajează să învețe pe tot parcursul vieții. Observă lumea din jur cu sensibilitate, o analizează cu profunzime. Înţelege ca şi Merlin legile naturii dincolo de aparenţe. În era actuală sunt cunoscute două tipuri de magicieni: tehnicienii (stăpânitori ai legilor mecanice şi ştiinţelor) şi cei naturali(stăpănitori ai filosofiei şi ai artei). Adevăratul magician încorporează ambele tipuri.  
  4. Arhetipul Regelui - Înglobează toate tipurile de carcatere. Rolul lui este de a separa ordinea de haos cu multă înțelepciune. Are înclinaţii dezvoltate spre a armoniza toate caracterele mai sus menţionate.