Importanța aspectelor practice ale artei

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Str. Tighina Nr.49 Etaj II Oficiu 202: 10 noiembrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

M. +373 79 11 86 08

nouaacropola.md@gmail.com

ATELIER IMPORTANȚA ASPECTELOR PRACTICE ALE ARTEI ȘI RECONSTITUIREA ARHEOLOGICĂ PRIN PICTURĂ


Eşti pasionat de artă și arheologie, istorie, pictură, vechi culturi și civilizații? Vrei să afli mai multe despre de ce este important să cunoaștem aspectele practice ale artei? 

Atunci vino la atelierul Importanța aspectelor practice ale artei și reconstituirea arheologică prin pictură, care face parte din proiect cultural-educativ „Prietenii Artei, Arheologiei și ai Vechilor Culturi și Civilizații”, din cadrul Asociației culturale Noua Acropolă, din Chișinău! 

Este invitaţia lansată de membrii voluntari ai Asociației culturale Noua Acropolă, din Chișinău, tuturor tinerilor și adulților, care pot participa la aceste activităţi în perioada 10 noiembrie – 22 decembrie 2018. 

La final, participanții vor primi diplome de participare, în studiul Importanței aspectelor practice ale artei și Reconstituirii arheologice prin pictură!
Participarea este gratuită.
Informații si inscrieri: 079118608 (Irina Ivăncescu).

                            STRUCTURA lecției publice de sâmbătă, 10 noiembrie 2018:

1) PARTE TEORETICĂ
a.Ce este arta? Cum o identificăm? Artizan, artist sau gânditor.
- Primele forme ale artei.
- Primul artist.
b.Valoarea artei? Cultura sau Business.
- Aspectul spiritual al artei din trecut până în prezent.
c.Efecte directe a Artei asupra omului?
- Muzee, expoziții și instalații.

2) PARTE PRACTICĂ
Se va reconstitui prin pictură o reproducere arheologică. În cazul în care participanții doresc să păstreze reproducerea arheologică reconstituită, se va achita doar contravaloarea reproducerii arheolgice. Menționăm că toate reproducerile arheologice care vor fi utilizate în cadrul evenimentului, sunt realizate de membrii Asociației culturale Noua Acropolă din Chișinău, în cadrul Atelierului Atena de reproduceri arheologice al asociației, și constituie o modalitate de susținere economică a activităților.

Evenimentul face parte din Proiectul cultural-educativ „Prietenii Artei, Arheologiei și ai Vechilor Culturi și Civilizații”, despre care regăsiți mai multe detalii mai jos.

***

                             PROIECT CULTURAL EDUCATIV  ”PRIETENII ARTEI, ARHEOLOGIEI ȘI AI VECHILOR CULTURI ȘI CIVILIZAȚII”

Asociația culturală Noua Acropolă din Republica Moldova, iniţiază, în premieră la Chișinău, proiectul cultural-educativ „Prietenii Artei, Arheologiei și ai Vechilor Culturi și Civilizații”, în cadrul căruia se vor derula ateliere creative ce vor iniţia copii, tineri și adulți, în tainele artei, arheologiei, istoriei, picturii și ale vechilor culturi și civilizații.

Structura proiectului:
- Primul modul: 3 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG I (7-16 ani)
- Modul II: 10 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 – Importanța aspectelor practice ale artei și Reconstituire arheologică prin pictură (tineri +18 ani și adulți)
- Modulul III: 17 noiembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG II (7-16 ani)
- Modulul IV: 1 decembrie, ora 10:00 – 13:00 Importanța aspectelor practice ale artei și Reconstituire arheologică prin pictură (tineri +18 ani și adulți)
- Modulul V: 15 decembrie, ora 10:00 – 13:00 MICUL ARHEOLOG III (7-16 ani)
- Modulul VI: 22 decembrie, ora 10:00 – 13:00 Importanța aspectelor practice ale artei și Reconstituire arheologică prin pictură (tineri +18 ani și adulți).

Fiecare modul va avea o tematică principală prin intermediul cărora participanții se vor familiariza cu arta, arheologia, cu diverse culturi și civilizații, dar și cu reproduceri arheologice realizate manual de membrii voluntari ai Asociației culturale Noua Acropolă din Chișinău. 
Structura fiecărui modul se constituie dintr-o parte teoretică și una practică.

Vă așteptăm!